Rosacea 

Rosacea is een inflammatoire, chronische huidziekte. Het verschijnt meestal tussen de leeftijd van 30 en 60 jaar. Het is echter niet ongewoon dat jongere mensen een voorstadium hebben. Hoewel de ziekte vaker voorkomt bij vrouwen, verloopt ze ernstiger bij mannen. In de noordelijke landen van Europa, waar het blanke, roodharige Keltische huidtype woont, komt couperose veel vaker voor dan in het zuiden. Het begint met een neiging tot licht blozen en kan leiden tot permanente verkleuring van het gezicht. De roodheid gaat gepaard met kleine knobbeltjes of pustels tot extreme weefselveranderingen. 

Behandeling   

De huidtherapeut doet een uitgebreide huidanalyse. Wij bespreken samen met u welke behandeling(en) voor u het beste resultaat zullen geven. De behandeling wordt afgestemd op het huidbeeld: bij de een staan vaatjes meer op de voorgrond, bij de ander juist de ontstekingen.  De roodheid,  oppervlakkige vaatjes en ontstekingen kunnen we verminderen door een laserbehandeling. Hiervoor gebruiken we de laser; deze combineert een Nd:YAG laser, een Alexandrite laser. 

Soms wordt een laserbehandeling gecombineerd met een oppervlakkige peeling  (zoals een salicylzuur- of glycolzuurpeeling) om ontstekingen in de huid te verminderen en de conditie te verbeteren.