Couperose 

Couperose is de aanwezigheid van kleine bloedvaatjes in het gezicht en mogelijk ook op het decolleté. De kleine vaatjes liggen net onder het huidoppervlak en zijn blijvend verwijd, waardoor ze altijd zichtbaar zijn en niet vanzelf weggaan. Couperose kan genetisch bepaald zijn, daarnaast spelen andere factoren een rol zoals blootstelling aan UV-licht en huidveroudering. 

 

 

De behandeling

Couperose kan ontstaan door verschillende oorzaken, waardoor er ook verschillende behandelmogelijkheden beschikbaar zijn. Bij Afzal Beautyclinic wordt er altijd een uitgebreide huidanalyse uitgevoerd. Hierna zullen wij samen met jou een behandelplan opstellen, waarbij we rekening houden met jouw wensen voor het gewenste resultaat. 

Normaal gesproken gaan vaatjes open en dicht om het lichaam op temperatuur te houden, maar bij couperose zijn deze vaatjes beschadigd, waardoor ze constant open staan en er constant bloed doorstroomt. De vaatjes gaan niet vanzelf weg en worden daarom vaak als cosmetisch storend ervaren. 

Couperose behandelen we door middel van lasertherapie ND-Yag laser: Met de laser kunnen kleine bloedvaatjes verwijderd worden zonder de huid eromheen te beschadigen. De laser warmt de vaatjes op, waardoor de vaatjes zullen samentrekken als reactie op deze beschadiging. Het lichaam ruimt de vaatjes vervolgens zelf op. Gemiddeld zullen er 3 behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.