Acne therapie

Acne is een veel voorkomende huidaandoeningen die ontstaat in de pubertijd. Je kunt het herkennen aan puistjes en mee-eters. In een periode waarin pubers over veel zaken onzeker zijn, behoren puistjes wel tot het laatste waarop zij zitten te wachten. 80%  tot 90% van de jeugd heeft in meer of mindere mate last van acne. Jongens hebben er vaker en in sterkere mate last van dan meisjes. Dit komt omdat acne vooral door het mannelijke geslachtshormonen (Androgene) wordt veroorzaakt. Bij Afzal Beautyclinic bieden we effectieve therapieën en behandelingen voor acne. 

Acne behandeling
Het doel is van de acnetherapie is om de talgproductie te verminderen, ontstekingen te voorkomen en roodheid en littekens te vervagen.  

Acnekunnen wij met verschillende methodes behandelen, waaronder peelings, micro-needling en laser. Tijdens de intake en gedurende de behandelperiode kijken we wat voor jou de beste behandelmogelijkheden zijn en word je geadviseerd welke thuisproducten je het best  kunt gebruiken om het resultaat te versnellen en te behouden. 

Acnetherapie wordt gestart met het reinigen van de huid. We gebruiken speciale producten die afgestemd zijn op het huid en acne type. Na de reiniging volgt een dieptereiniging waarbij puistjes en mee-eters worden aangeprikt met een dun naaldje waarna ze nauwkeurig op een professionele manier worden verwijderd. Om ook de huid en de talgproductie aan te pakken wordt de behandeling vaak aangevuld met een chemische peeling. Een peeling bestaat uit verschillende zuren zoals salicylzuur, glycolzuur of melkzuur. Afhankelijk van het huidtype en de vorm van acne kiezen wij voor de best passende peeling. Peelings zorgen voor een betere afschilfering van dode huidcellen, het stimuleert de doorbloeding en het lymfestelsel en het zuivert de huid en talgklieren. Dankzij peelings kunnen zelfs kleine littekentjes minder zichtbaar worden. 

Zowel de duur als de frequentie van een acnebehandeling is afhankelijk van de ernst van de acne. Bij zichtbare vooruitgang van de huid zal de behandelfrequentie afnemen. Dit gebeurt in overleg met u. 

Behandelprijs 

Vanaf €60 per behandeling 

Vergoeding zorgverzekering 

Het is mogelijk dat je in aanmerking komt voor een vergoeding via je zorgverzekering voor acne behandelingen en littekens. Neem hierover contact op met je zorgverzekeraar voor de mogelijkheden. Afzal Beautyclinic is erkend door alle zorgverzekeraars.