Acné 

Acné is een veel voorkomende huidaandoeningen die ontstaat in de pubertijd. Je kunt het herkennen aan puistjes en mee-eters. In een periode waarin pubers over veel zaken onzeker zijn, behoren puistjes wel tot het laatste waarop zij zitten te wachten. 80%  tot 90% van de jeugd heeft in meer of mindere mate last van acné. Jongens hebben er vaker en in sterkere mate last van dan meisjes. Dit komt omdat acné vooral door het mannelijke geslachtshormonen (Androgene) wordt veroorzaakt. Bij Afzal Beautyclinic bieden we effectieve therapieën en behandelingen voor acné. 

 

Hoe ontstaat acne? 

Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. Meestal begint acne in de puberteit. Door de  invloed van hormonen neemt de talgproductie toe en wordt de talg dikker, waardoor een porie sneller verstopt raakt. Verstoppingen van de porie zijn mee-eters, ook wel comedonen genoemd. Deze comedonen kunnen oppervlakkig zijn, dit zijn open mee-eters (met een zwart kopje). Meer onderhuids gelegen mee-eters zijn de gesloten mee-eters (de witte onderhuidse bultjes). 

In de talgklieren zitten bacteriën die de talg omzetten in vetzuren. Wanneer de druk in de talgklier oploopt, kan de wand uiteindelijk scheuren. De irriterende stoffen komen dan in de omliggende huid en veroorzaken een ontsteking (puistjes en pukkels). 

Acné kan verergeren door gevoeligheid voor bijvoorbeeld bepaalde voeding, cosmetica of medicatie. 

Acne behandeling
Het doel is van de acnétherapie is om de talgproductie te verminderen, ontstekingen te voorkomen en roodheid en littekens te vervagen.  

Acnékunnen wij met verschillende methodes behandelen, waaronder peelings en micro-needling. Tijdens de intake en gedurende de behandelperiode kijken we wat voor jou de beste behandelmogelijkheden zijn en word je geadviseerd welke thuisproducten je het best  kunt gebruiken om het resultaat te versnellen en te behouden. 

Acnékan ook voorkomen in de liezen en oksels. Vaak zijn dit zeer pijnlijke ontstekingen en zien we ingegroeide haren. We noemen dit acne inversa of hidradenitis suppurativa. Omdat bij deze aandoening de haarzakjes ontstoken zijn, behandelen we dit vaak met laserontharing in combinatie met de reguliere acnebehandeling. Wanneer de haarzakjes door laserontharing vernietigd zijn, zullen deze niet meer ontsteken. 

 Acnétherapie wordt in veel gevallen vergoed.

Dit gebeurt vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor je verzekeringspolis of neem contact op met je zorgverzekeraar.Afzal Beautyclinic is erkend door alle zorgverzekeraars.