Haar verlies 

Iedereen verliest elke dag 100 tot 120 haren. Dit is normaal. Je merkt dat vaak niet, omdat er ook weer haren bijgroeien. Soms verlies je een tijd lang meer haren. Je ziet dan dat het haar op je hoofd dun wordt. Of je krijgt kale plekken op je hoofd. Haaruitval komt meestal door ouder worden. Je kunt ook kaal worden door stress, medicijnen of ziektes. Haaruitval kan je onzeker of somber maken. 

 Haaruitval is er in verschillende vormen. En het kan door verschillende dingen komen. Bij normale haaruitval verlies je niet meer dan 120 haren per dag. Je krijgt geen kale plekken. Als je ouder wordt merk je dat je haar langzaam dunner wordt. Dit is normaal. Bij veel haartuitval verlies je meer dan 120 haren per dag en hierdoor wordt je jaar dun. Dit kan bijvoorbeeld komen door stress, koorts, erg dun zijn, te weinig ijzer in uw lichaam, een bevalling, een ziekte of een operatie.

Kaal worden op een speciale manier. Je kunt je haren ook langzaam en op een speciale manier verliezen: Bij mannen wordt de voorkant van het hoofd steeds kaler. Er komen kale plekken aan de zijkant van het voorhoofd. Ook het bovenste deel van het hoofd (de kruin) wordt kaal. Bij vrouwen wordt het haar midden op het hoofd dunner. De haren op de voorkant van het hoofd blijven meestal zitten. Er zijn meestal geen echte kale plekken. Mannen hebben deze vorm van kaal worden vaak. Maar ook 1 van de 3 vrouwen heeft deze vorm van kaal worden, bijvoorbeeld na de overgang. 

Je kunt ineens 1 of meer kale plekken krijgen. Meestal op je hoofd, soms in je wenkbrauwen, baard of schaamhaar. De plekken zijn rond of ovaal. Dit is een ziekte en heet alopecia areata.

Je kunt ook haaruitval krijgen door medicijnen. Dit kunnen ook medicijnen zijn die je zelf zonder recept koopt. Ook door chemotherapie kan veel van uw haar in korte tijd uitvallen. Niet alleen op uw hoofd, maar ook op de rest van uw lichaam. 

Bij hoofdschimmel heeft u plekken met schilfers op uw hoofd. Op die plekken kunt u kaal worden doordat uw haren afbreken.  Uw haar kan uitvallen als het heel strak zit. Bijvoorbeeld door een strakke knot of vlecht, een haarspeld of hair-extensions. En ook als er iets straks over uw haren zit, zoals een hoofddoek of tulband. Sommige mensen trekken zelf haren uit hun hoofd. 

 

XL HAIR ® behandeling 

XL Hair® is een ‘hairbooster’, een injectievloeistof voor de hoofdhuid die de haarfollikels voedt en reactiveert. Het bevat een groot aantal actieve ingrediënten zoals (natuurlijk) hyaluronzuur aangevuld met een biorevitalisatievloeistof, bestaande uit maar liefst 47 actieve ingrediënten (zoals groeifactoren (FGF), koperpeptide, antioxidanten, vitaminen, mineralen, peptides, aminozuren en sporenelementen). 

XL Hair® wordt ingebracht  met behulp van microneedling en het belangrijke voordeel daarvan is dat het de doorbloeding van de hoofdhuid bevordert (een slechte doorbloeding  is één van de oorzaken van haaruitval). Samen met de voedende ingrediënten in XL Hair® worden de haarzakjes optimaal gestimuleerd en geactiveerd. Haarfollikels worden hierdoor weer gezond en in de meeste gevallen ook productief waardoor haaruitval stopt en meer haargroei ontstaat. Het is hierbij wel belangrijk dat de hele kuur gevolgd wordt. 

Tijdens het consult wordt ook het behandelplan en de verwachtingen met u besproken. Om het maximale uit je behandelingen te halen, is het belangrijk dat u het behandelplan volgt, de kuur volledig afmaakt en thuis de voorgeschreven ondersteunende producten gebruikt. 

Belangrijk om vooraf rekening mee te houden: deze behandeling vraagt geduld… Verwacht geen wonderen qua tempo. De meeste mensen ervaren na 4 à 5 behandelingen dat hun haar niet meer uitvalt. Na 6-9 weken zijn er vaak wat witte haartjes zichtbaar (een goed teken!). Pas na 6 maanden kan er echt goed en objectief geëvalueerd worden hoeveel nieuwe haargroei er daadwerkelijk is ontstaan. De levenscyclus van een haarfollikel is 3 maanden en het kost tijd voordat nieuw geproduceerde haren zijn uitgegroeid en zichtbaar worden.