Huidveroudering 

Om de zichtbare tekenen van huidveroudering te verminderen is er aanmaak van nieuw collageen en elastine nodig, deze stoffen zorgen namelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. De huid kan er ook verouderd uitzien wanneer er sprake is van veel kleurverschillen. 

De mate van huidveroudering wordt bepaald door genetische factoren, mimiek en externe factoren zoals voeding, vrije radicalen, UV-straling, stress en roken. 

Gelukkig kunnen we een heel aantal van deze factoren beïnvloeden. Omdat UV-straling een van de grootste boosdoeners is van huidveroudering, is het van groot belang om de huid daar tegen te beschermen. Dagelijks een goede SPF is geen overbodige luxe. Wij kunnen je daar uitstekend bij adviseren, zodat ook jouw huid gezond en beschermd blijft. 

De behandeling voor het tegengaan van huidveroudering bestaat daarom uit verschillende doelen: het verbeteren van de gehele huidstructuur (zoals fijne lijntjes verminderen) inclusief het verminderen van kleurverschillen (zoals donker gekleurd pigment en roodheid). 

Bij een anti-aging behandeling wordt de huid vernieuwd. De aanmaak van nieuwe cellen, elastine en collageen wordt hierbij gestimuleerd. Het uiteindelijke resultaat van de behandeling is vaak niet direct zichtbaar, de aanmaak van collageen en elastine in de huid verloopt namelijk langzaam. Het uiteindelijke resultaat van de behandeling is daarom pas later zichtbaar. 

Wij zullen aan de hand van uw klachten zorgvuldig een analyse maken om de juiste behandelmogelijkheid in te zetten tijdens uw behandeltraject. De verschillende behandelmogelijkheden hebben allemaal als doel om de huid te vernieuwen. 

Chemische peeling
Een anti-aging behandeling met chemische peeling bestaat uit: 

 • Reiniging van de huid 
 • huid scrubben
 • verwijderen van mee-eters en pustels 
 • chemische peeling 
 • voedend serum en dagverzorging met zonbescherming
   

  De chemische peeling werkt talg oplossend, verwijderd dode huidcellen, egaliseert de huid en stimuleert de celvernieuwing. 

  Microneedling
  Een anti-aging behandeling met microneedling bestaat uit: 

  • reiniging van de huid 
  • microneedling afgestemd op het huidtype en fijne lijntjes 
  • huid herstellend en voedend serum 
  • dagverzorging met zonnefactor